Waarom led verlichting:

Led verlichting is zeer duurzaam: goed voor uw portemonnee en voor het milieu.
led techniek Nederland  onderscheidt zichzelf door led verlichting op elke gewenste plaats toe te passen.
Wat uw idee, wens, vraag ook is, voor ons is het dé uitdaging !

Is het ‘dag gloeilamp, dag gezelligheid’? Welnee, een energiezuinige ledlamp hoeft helemaal niet voor zijn voorganger onder te doen.
De gloeilamp mag sinds een paar jaar niet meer, maar Nederlanders kunnen maar moeilijk afscheid van hem nemen. Ze denken namelijk vaak dat de sfeer in huis kil wordt, zodra ze een led-, spaar- of halogeenlamp in de fitting draaien. Maar deze angst is ongegrond, zeker met onderstaande tips. Zo blijft het ook met energiezuinige verlichting gezellig, terwijl dit ongemerkt een besparing van 85 procent op de energierekening oplevert.

Sfeer
Kies voor sfeervol, warm licht een led- of spaarlamp met een lichtkleur van 3000 Kelvin of minder. Door koeler licht te laten weerkaatsen op de muur of het plafond wordt het zacht en warm. Een ledlamp op de grond achter een kast of bank geeft ook een fraai effect.

Kleur
Ledlampen zijn in allerlei kleuren te koop. Een gekleurde lamp in een ongebruikte schouw of open haard doet wonderen voor de sfeer in huis. Dat geldt ook voor led strips achter een schilderij, onder de bank of onder de keukenkastjes.

Lichtkwaliteit
Een halogeenlamp komt qua lichtkwaliteit het dichtst in de buurt van de gloeilamp. Hij is alleen wel een stuk minder zuinig dan led- en spaarlampen. Vanaf 2018 mag dit type lamp dan ook niet meer worden verkocht.

Dimmen
Tegenwoordig zijn er zowel led- als spaarlampen in dim bare varianten. Controleer op de verpakking of de lamp inderdaad kan dimmen, want dat is niet altijd het geval. Let op: een dimmer verbruikt elektriciteit, ook als de lamp niet brandt. Maar een dimmer helpt ook besparen. Door de intensiteit van het licht te beperken, verbruikt de lamp minder stroom.

Ledlamp is het zuinigst
Met een beetje beleid hoeven energiezuinige lampen dus geen sfeerbedervers te zijn. Bovendien zorgen ze voor een flinke besparing op de energiekosten. Om op de lange termijn zoveel mogelijk geld uit te sparen is een ledlamp het meest geschikt. Die is gemiddeld wel tot 85 procent zuiniger dan een gloeilamp en gaat tot 25 jaar mee.

Voorbeeld